Rapport fra TD samling 2024

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 29. Mai 2024

Helgens TD-samling på Hadeland Folkehøgskole ga oss alt vi håpet på og mer til. En påskrudd forsamling deltok i diskusjoner hvis konklusjoner vil bidra til ytterligere bedring av TD-korpsets kompetanse. 



Det sosiale i å bo sammen ga oss mangt på kveldene. Polariserte drøftinger vedrørende fordeler og bakdeler med EL-biler, Vålerengas bravader i OBOS-ligaen, TDKs grunnleggende EDB-kompetanse, samt uttrykt tvil om hvorvidt en vorsteher faktisk kan få hjernerystelse, tok ikke vekk det faglige alvoret, som alltid ligger til grunn når man jobber med konkrete caser som viser hvor vanskelig juryens jobb ofte er. 

Dette anskueliggjort svært realistisk hvor en tenkt jury måtte behandle en protest med avhør av både vitne, påklaget utøver, samt en meget alterert, ja noen vil si direkte forbannet fornærmet. Jobbing med slike caser gjør oss bedre, det er mennesker vi jobber med og vi er selv høyst menneskelige. Tanker om fremtiden ble luftet. Ingenting vi gjør er hugget i stein. Juryarbeidet og reglement må til enhver tid tilpasses det som faktisk skjer. Finlesing av reglement viser at også her trengs det et kontinuerlig arbeide for å se til at gjeldende reglement faktisk reflekterer det man ønsker. Alt i alt er det godt å konkludere med at vi ser et erfarent og kompetent TD-korps, som jobber sammen for å gjøre juryarbeidet enda bedre.

Hilsen Vidar Løkeng, TDK-medlem

Foto: Katrine Foss



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.