Informasjon fra Teknisk komite barmark - Norgescup, NM 2025, uttak EM og barmarkssamling!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 8. Aug 2024

Norgescup i barmarksgrener, sesong 2024: 

TKB har besluttet å innføre Norgescup for barmark i år. Det vil gi utøverne en mulighet til å konkurrere og kjempe om en Norgescup-tittel i tillegg til mesterskapstittel, og vil også gi løpsarrangørene våre en mulighet til å trekke enda flere deltakere. Vi tester hvordan dette fungerer i år og justerer ved behov til neste år.  

NC vil gjelde for følgende grener: 

  1. - Snøreløping
  2. - Snøresykling
  3. - Kickbike 
  4. - Vogn 4-spann

Det vil være NC for herrer sr, damer sr, herrer jr og kvinner jr. Vogn har mikset klasse på tvers av kjønn. 

Følgende løp vil inngå i Norgescupen:  

  1. - Nittedalsløpet (sammenlagt) 21.-22 september - ikke klasser for vogn.
  2. - Åpent kretsmesterskap og uttaksløp 28.-29 september
  3. - NM Bergen 05.-06. oktober
  4. - Drammen Barmarksfest 12. oktober - Premieutdeling 

Poengsystem:  

Den som samler flest poeng i løpet av sesongen vinner. Derfor bør man delta på flest mulig løp. Poeng blir oppdatert og publisert etter de respektive løpene. Poengsystemet administreres av TKB, se poengtabell under: 



Poengutregning 

1.plass 

25 

2.plass 

20 

3.plass 

15 

4.plass 

10 

5.plass 

6.plass 

7.plass 

8.plass 

9.plass 

10.plass 

11.plass 

12.plass 

>12.plass 

Lykke til i Norges Cupen alle sammen!

 

Informasjon om uttak til EM Barmark 2024 

IFSS og Norge har ulikt alderskrav på hunder i snøreløping. 

I Norge er det 12 mnd og IFSS har 18 mnd. De som ønsker å kvalifisere seg til EM i snøreløping må derfor ta hensyn til dette ved valg av hund de konkurrerer med i uttaksløpene. 
Det er toppidrettsutvalget som tar ut laget til EM. 


TKB vil foreslå at vi hever aldersgrensen til 18 mnd også i Norge, men det vil ikke kunne vedtas før forbundstinget neste år. 



Arrangør for NM Barmark 2025 er nå bestemt

  1. Vi er glade for å kunne annonsere at NM Barmark 2025 blir arrangert av Trondheim Trekk og Brukshundklubb, på Jervskogen skisenter. Samme sted og i samme løype som da Trondheim arrangerte i 2020. En svært morsom, hunde- og publikumsvennlig løype som vi ser frem til å arrangere NM i. Stadionanlegget er oversiktlig og fint, med gode muligheter for camping og publikum. TTBK er en erfaren arrangør, og barmarksmiljøet i området er i vekst. 
  2. Vi ser frem til NM Barmark Trondheim 2025! 


Barmarkssamling 30.08 - 01.09 2024 

Samlingen som planlagt på Røros gikk dessverre ikke rundt slik vi først hadde satt opp, TKB har derfor valgt å sette opp en erstatning for den planlagte samlingen - som vi håper enda flere kan ha glede av! 

Dette er invitasjon til en åpen, uformell barmarkssamling/treningssamling i Elverum. Denne samlingen er en erstatning for planlagt samling i Røros, men vil foregå på en annen måte, og den er gratis. Vi har leid Jømna Skistadion hvis man vil campe der på plassen. Det vil være toaletter åpne, men ellers må man ordne seg selv (ikke strøm) Alternativt kan man leie seg hytte eller bo på Elverum Camping ikke langt unna.

Opplegget:
Vi ankommer fredag kveld (eller når du vil etter det) Vi prøver å organisere noen treninger sammen, både for hunder og for mennesker hvis ønskelig. Oppretter en felles chat (messenger eller annet medium) hvor vi avtaler. Vi kan trene både rett på Jømna Skistadion og Stavåsen som ligger på andre siden av Elverum. Stavåsen har barmarksløp/uttaksløp seinere i september så kan være en fin anledning å trene i løypene der!
Hvis du er fersk eller ny så ikke nøl med å komme, det vil være muligheter å bli med på treninger. Vi håper at vi blir en gjeng innen de forskjellige grenene, så det går an å plukke opp noen kunnskap her og der.

Vi satser på litt sosial heng på kvelden på plassen ved Jømna 🙂Hvis det er noen spørsmål kontakt skholmsen@gmail.com Del gjerne dette så vi blir en gjeng!
For at jeg skal ha oversikt over hvem som kommer, og så jeg kan lage en felles beskjedtråd enten i messenger eller mailgruppe så trenger jeg at du melder deg på dette skjemaet her:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScBP1TBeBnhd8eFLY3EtetMlNFwSuVuuKYo2sqf8-JopvP2Cw/viewform?usp=sf_link

Link til JH Skistadion :

https://maps.app.goo.gl/mtHLK3B7ywN33nqd6


Følg gjerne arrangementet på facebook: https://www.facebook.com/events/910622637578115/


Velkommen på samling! Vi gleder oss til å se dere! 

Administrasjonen takker TKB for at dere jobber for å løfte barmarksgrenen! Ikke nøl med å ta kontakt med oss på post@sleddog.no dersom du har spørsmål - så håper vi å se mange nye og kjente ansikter på løp, treninger og samlinger denne høsten.  

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.