Les rapport fra sommerens gratis sommerleir for barn her!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 21. Aug 2024

Denne sommeren, som flere år tidligere, har det blitt avholdt gratis sommerleir for barn i regi av Johanne Sundby, Mesna Trekkhundklubb, Jønsberg videregående og Norsk Siberian husky klubb! Les rapport fra leder Johanne Sundby her:

 

"Barn skal leke. Barn skal lære gjennom å få utfordringer de kan mestre. Det er fint for både hunder og barn å bli kjent med hverandre. Hos oss sosialiserer vi valpene våre overfor barn fra de er bitte små, og de er trygge og glade i møte med barn. De er også gode trekkhunder, lydige og arbeidsomme.

Vi - dvs jeg og NHF via Mesna klubben, NSHK og Jønsberg inviterte 14 barn og foreldre (til de som er under 10) til en fire dagers hundekjørerleir på leirstedet til Jønsberg VGS. 7 Jønsbergelever på 16-17 elever var også der og et par unge hjelpere. Vi hadde tre hundekjørere med hundespann til rådighet, og bodde i små hytter. Måltidene lagde vi på dugnad i felleskjøkkenet. Pølser, taco, pasta, pizza, brød og nudler sto på menyen. 

Barna foret, stelte, gikk tur, koste og syklet med hunder hele dagen. De sprekeste sto opp og ble med å trene om morgenene. Mange ventet til kveldstrening.  Vi arrangerte en 2 km snøreløp med hund der alle deltok, og fikk premier. Barna var hos hundene nesten hele tiden.

Vi besøkte Glomdalsmuseum, en kafe på Natthagen, og en flott trekkhundkennel. Vi svømte og hoppet på trampoline på Søre Osen. Vi spilte ball og koste oss i sola.

Da vi skulle avslutte sa barna tre ting: Dette var gøy! Vi vil ikke hjem enda! Vi vil komme tilbake neste år (og vi vil besøke deg i vinter).

De voksne hadde det også hyggelig sammen. Vi så at alle barna vokste på dette."

 

Tusen takk til Johanne Sundby og hjelperne for et flott initiativ, en super måte å introdusere barn for idretten - samtidig som de får en flott ferieopplevelse. 

Sammen jobber vi for at hundekjøring skal være en inkluderende idrett, der økonomi ikke skal være en barriere. NHF utbetaler støtte til alle aktiviteter for barn og dekker startkontingenter i løp for alle under 19 år - på den måten holder vi kostnadene nede og gjør det mulig for flere å ha glede av den fantastiske idretten vår. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.