VM 2025 - Bli en stolt sponsor og styrk ditt varemerke samtidig som du støtter et verdensklassearrangement!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 29. Aug 2024


Ønsker du å utvide din merkevare og samtidig vise samfunnsansvar? Som sponsor hos oss får du en unik mulighet til å profilere ditt selskap i en inspirerende arena – nemlig VM i hundekjøring.

Vi tilbyr skreddersydde sponsorpakker som gir maksimal synlighet gjennom vårt populære arrangement, sosiale medier og omfattende nettverk. Din støtte gir ikke bare verdifull eksponering, men bidrar også til viktige formål som virkelig gjør en forskjell i samfunnet.

Ikke la denne muligheten gå fra deg – knytt din merkevare til et arrangement med mening. Femundløpet er et langdistanse sledehundeløp som arrangeres hver vinter, med start i den historiske og UNESCO-vernede bergstaden Røros. I år har Femundløpet VM status og arrangeres i sammenheng med IFSS World Championships 2025. VM i hundekjøring består av ca 50 konkurranser/løp. Det spenner fra korte sprintløp på 5 - 6 kilometer til Femundløpets lengste distanse på 650 km. Det konkurreres med alt fra 1 til 12 hunder, på ski og med slede og med deltagere fra 20-25 nasjoner. Vi samarbeider med flere videregående skoler, Stiftelsen Medvandrerne og Norsk Veteranforbund for internasjonale operasjoner – partnere som deler vår lidenskap for engasjement, mestring, glede, friluftsliv og hundekjøring som idrett. Dette engasjementet deles også av våre nærmere 1000 frivillige. 

Ta kontakt i dag for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg med å nå dine markedsføringsmål.

Bli med på laget og la oss skape suksess sammen!

Ta kontakt med vår markedsansvarlig Robert Rudsar på mobil: 95794764 eller mail: marked@femundlopet.no

 

Med hilsen / Best regards

 

Robert Rudsar

Markedsansvarlig



Aktivitet og godt miljø i Sledehundklubben Davvin!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 27. Aug 2024

Det foregår mye flott aktivitet i klubbene våre i alle landets hjørner. Det vil vi gjerne løfte fram! Til informasjon og inspirasjon for andre klubber - det er mange måter å organisere klubbaktivitet. Vi har latt oss inspirere av aktiviteten i Sledehundklubben Davvin, hvor de blant annet inviterer klubbens medlemmer til åpent hus, med kennelbesøk, kake og kaffe! Vi inviterte styreleder Maria Louise Sara til å skrive noen ord om klubben og bakgrunnen for denne typen aktivitet. 


"I en av mine få og korte stunder i sofaen, tikket det inn ett spørsmål fra hundekjørerforbundet om jeg kunne skrive noen ord om Sledehundklubben Davvins aktiviteter, og hva tankene bak disse her aktivitetene er.  

For øyeblikket er jeg styreleder i en veldig liten sledehundklubb. Den så dagens lys for ganske mange år siden, og ble startet av blant annet Sven Engholm. Sven er for veldig mange ett kjent navn i hundekjørermiljøet. Som mange sikkert vet så er han opprinnelig fra Sverige, og på 80-tallet valgte han og slå seg ned midt i vinterbeitet til mange tusen rein midt i Kárášjohka. Her befant det seg og ett knippe skeptiske samer. Jeg har hørt noe om at dette ikke falt helt i god jord hos mange, men min far og Sven ble gode venner. Min far heter Nils Aslaksen Sara og han er reindriftssame. Jeg har vært så heldig å få vokse opp i reindrifta, jeg tror det har formet mye av hvem jeg er idag. Jeg kan nevne at min far har hatt kun en hund, en blendenede hvit gjeterhund. En blanding mellom Siberian Husky og Samojed, men det er en annen historie. Min far og Sven fellesnevnere er, slik jeg har erfart dem, er at de begge både inkluderende og rause. Demmes vennskap ble starten på livslange vennskap for min del også, og en kjærlighet for hunder og hundekjøring som har beriket livet mitt på mange måter.

Hjemme hos Sven var jeg alltid velkommen, jeg og hans yngste datter, Liv, var ofte i hundegården, og vi kunne fritt sele på hunder i hundegården og ta oss turer på egenhånd. Dette var ofte med hunder som hadde gått Finnmaksløpet, som var både store og sterke. Det var ganske stort for meg å kunne ta ut hunder som hadde gått Finnmaskløpet (noe jeg så på som helt enormt stort allerede da på 80-tallet!) fra kennelen og dra på egne turer. Denne tilliten var noe jeg tror vi alle vokste litt på!

På denne tiden arrangerte Sledehundklubben Davvin ett par hundeløp, og i den forbindelsen ble arrangert barneløp etter at de voksne hadde kjørt. Barna til hundekjørerne deltok på «Barneløpet», og så var det vi andre da, ett par lokale hundegale jentunger som besøkte Svens datter og kennelen, som stilte opp med våre egne hunder. Dette var ikke resultater av planlagte parringer med super-hunder, men vi var like velkomne, og jeg husker veldig godt måten Sven tok imot oss på -inkluderende og med respekt. Mine opplevelser i barndommen har vært avgjørende for at jeg selv har deltatt i flere Finnmarksløp, med egne hunder, som står meg så nært.

Som styreleder i denne Sledehundklubben så er det en slik arena jeg ønsker å skape. Den måten jeg ble oppdratt på, og slik jeg selv ønsker og blitt møtt. Målet er å løfte hverandre, gjøre hverandre bedre. Det spiller ingen rolle hvordan hund man har, men det som spiller en rolle er hvordan vi samhandler med hverandre! Så det er bakgrunnen for disse aktivitetene jeg inviterer til. Det er mitt ansvar som leder, og mitt ansvar som ett medlem at denne klubben å bidra med noe bra. Kanskje det jeg gjør kan ha stor betydning for noen? Dessuten er det fine måter å få rydda og vaska huset på skikkelig effektivt, pluss en unnskyldning til å bake en kake.

Avslutningsvis kan jeg nevne at Sven har satt en regel for Sledehundklubben Davvin, det er Kardemommeloven, og den lyder slik: «Man skal ikke plage andre, man skal være snill og grei, og for øvrig kan man gjøre hva man vil»."

Takk til Davvin for at dere bidrar til et godt aktivitetstilbud i idretten vår! 

Ønsker din klubb å utvikle aktivitet? Ta kontakt med aktivitetsansvarlig Monika Hallan på monika.hallan@gmail.com 



N70 starter treninger for barn og unge i forbindelse med forbundets satsning på barneidrett !

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 26. Aug 2024

Norges Hundekjørerforbund har barne- og ungdomsidretten som sitt hovedfokus i år - og i den forbindelse har vi flere klubber som setter i gang flotte aktiviteter for barn og unge med hund. Nå er også N70 i gang - og vi ønsker dem lykke til med oppstarten! 

"Er du mellom 10 og 14 år og har lyst å begynne med løpetrening med hund, såkalt canicross? N70 Trekkhundklubb starter opp treninger for barn og unge som har lyst å trene med sin egen hund (eller en du kjenner godt), uansett type hund og størrelse. Har du ikke hund kan vi kanskje ordne med lån av en. Vi har en del utstyr som vi kan låne ut for de som ikke har selv, både seler, løpebelter og strikktau. 
Krav til hunden er at den må være håndterbar og vaksinert og minst 1 år gammel. Den trenger ikke å kunne trekke fra før, målet er at den skal lære det i løpet av treningene. 
Deltagerne får gratis medlemskap i N70 Trekkhundklubb ut året hvis man ikke er medlem fra før. Treningene blir i Tana (Tanabru/Bonakas). 
Ved interesse send en epost til mariannedahlen@hotmail.com evt. sms til 48240682 med info om deltager og hund, der du også skriver hvilken dag i uken som passer best for trening.
Velkommen til morsomme aktiviteter for deg og din firbeinte venn."

Ønsker din klubb også å være med på utviklingen av barne- og ungdomsidretten? Ta kontakt med aktivitetsansvarlig Monika Hallan på monika.hallan@sleddog.no 

God uke, fra oss på kontoret! 




MOT - Mushers of Tomorrow sommeren 2024

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 23. Aug 2024

I 2024 ble årets sommercamp for ungdom presentert som MOT - Mushers Of Tomorrow.

Det var ønskelig med et mer internasjonalt preg, og det ble det i aller høyeste grad, med hele 10 nasjoner presentert!  Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Storbritannia, Latvia, Italia, Tsjekkia, Spania og Chile.

 Årets leir ble en god kombinasjon av trening innen ulike grener, egentrening, lagkonkurranser og moro.
 Vi hadde 36 deltakere og et trenerteam på 9 i tillegg til hovedtrener og leder.
 Trenerteamet bestod av 
Pinja Korpela 
Victor Carrasco 
Baste Olafsen .
Kristoffer Halvorsen 
Oda Foss Almqvist 
Martin Corell 
Cajsa Grape 
Maren Emilie Leegaard 
Sarah Gillam 

I tillegg fikk vi besøk av løpsveterinær Sergio Maffi, som holdt foredrag og praktisk undervisning i body condition score.
Birgitte Næss som holdt foredrag om sin reise innen alle grener i hundekjøring og 
Rikke Svenstad fra Nonstop Dogwear som holdt teoretisk og praktisk foredrag om utvalgte produkter tilpasset trekkhunder.

Vårt enestående trenerteam sørget for at alle fikk lære noe nytt i løpet av campen. Gjennom både teori, praksis og morsomme og lærerike lagkonkurranser ble et høyt nivå av kunnskap og treningsglede formidlet.

 Planleggingen for 2025 er allerede igang.
 Vi jobber også i år ut fra deltakernes tilbakemeldinger, som er svært viktig for arbeidet vårt.
 Fra 2024 vil aldersgrense for deltakelse på MOT være 14-19 år.
 Vi ser at campen kan være noe tøff for de yngste, og ønsker at deltakerne skal være nærmere hverandre mentalt for å få mest mulig ut av uka.


Ønsker du generell informasjon om MOT og hvordan vi tilrettelegger for at din ungdom skal få mest mulig ut av campen?
Send en mail til fanwed@gmail.com eller ring Fanny Wedde på +47 98545813

Hilsen leder Fanny



Les rapport fra sommerens gratis sommerleir for barn her!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 21. Aug 2024

Denne sommeren, som flere år tidligere, har det blitt avholdt gratis sommerleir for barn i regi av Johanne Sundby, Mesna Trekkhundklubb, Jønsberg videregående og Norsk Siberian husky klubb! Les rapport fra leder Johanne Sundby her:

 

"Barn skal leke. Barn skal lære gjennom å få utfordringer de kan mestre. Det er fint for både hunder og barn å bli kjent med hverandre. Hos oss sosialiserer vi valpene våre overfor barn fra de er bitte små, og de er trygge og glade i møte med barn. De er også gode trekkhunder, lydige og arbeidsomme.

Vi - dvs jeg og NHF via Mesna klubben, NSHK og Jønsberg inviterte 14 barn og foreldre (til de som er under 10) til en fire dagers hundekjørerleir på leirstedet til Jønsberg VGS. 7 Jønsbergelever på 16-17 elever var også der og et par unge hjelpere. Vi hadde tre hundekjørere med hundespann til rådighet, og bodde i små hytter. Måltidene lagde vi på dugnad i felleskjøkkenet. Pølser, taco, pasta, pizza, brød og nudler sto på menyen. 

Barna foret, stelte, gikk tur, koste og syklet med hunder hele dagen. De sprekeste sto opp og ble med å trene om morgenene. Mange ventet til kveldstrening.  Vi arrangerte en 2 km snøreløp med hund der alle deltok, og fikk premier. Barna var hos hundene nesten hele tiden.

Vi besøkte Glomdalsmuseum, en kafe på Natthagen, og en flott trekkhundkennel. Vi svømte og hoppet på trampoline på Søre Osen. Vi spilte ball og koste oss i sola.

Da vi skulle avslutte sa barna tre ting: Dette var gøy! Vi vil ikke hjem enda! Vi vil komme tilbake neste år (og vi vil besøke deg i vinter).

De voksne hadde det også hyggelig sammen. Vi så at alle barna vokste på dette."

 

Tusen takk til Johanne Sundby og hjelperne for et flott initiativ, en super måte å introdusere barn for idretten - samtidig som de får en flott ferieopplevelse. 

Sammen jobber vi for at hundekjøring skal være en inkluderende idrett, der økonomi ikke skal være en barriere. NHF utbetaler støtte til alle aktiviteter for barn og dekker startkontingenter i løp for alle under 19 år - på den måten holder vi kostnadene nede og gjør det mulig for flere å ha glede av den fantastiske idretten vår. 



Her finner du informasjon om VM på Røros 2025!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 20. Aug 2024

Vinterens virkelig store høydepunkt nærmer seg med stormskritt! VM i hundekjøring for alle vintergrener avholdes på Røros 9. - 15. februar 2025. Alt tegner til at dette skal bli et arrangement for minneboka - med Femundløpet som VM i langdistanse, samtidig som det avholdes VM i slede sprint, slede mellomdistanse og nordisk stil i samme område. Med andre ord, her kommer det til å bli mye spennende på en og samme tid!

Er du publikum, frivillig eller ønsker å kvalifisere deg? Her finner du nødvendig informasjon i tiden fram mot VM: 


VM har egen hjemmeside:

https://www.roros-2025.no/v2/ finner du all praktisk informasjon for alle grener inn mot selve arrangementet. Her finner du bl a info om løyper, publikumsinformasjon, hvordan du melder deg som frivillig, kontaktinformasjon osv. Siden oppdateres fortløpende, ettersom detaljene faller på plass - så følg med! (Teksten fortsetter under bildene)

Nordisk stil - foto: Cilje Helen Abelsen Moe 

Slede sprint 

Inspirasjon og informasjon på facebook: 

VM har også egen facebookside: https://www.facebook.com/profile.php?id=61562425967104

På facebook vil du finne både inspirerende og informativt innhold om VM. Her vil det bli delt løpende oppdateringer, samt publiseres når det er ny informasjon ute på hjemmesiden. (Teksten fortsetter under bildene)

Slede langdistanse, foto Ann Helen Grebstad 


Slede mellomdistanse, foto Per Sverre Simonsen 



Et innblikk i hva som skal skje på Instagram: 

Sjekk ut @worldchampionshiproros2025 på Instagram! Der får du et innblikk i hva som skal skje 9. - 15. februar på Røros! Trener du mot VM? Tagg VM i story, så deler vi! 


Vi ser frem mot et storslått vinterarrangement og verdig verdensmesterskap denne vinteren! 



Vi opplever feil med det nye lisenssystemet

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 13. Aug 2024


Norges Hundekjørerforbund har gått over til en selvbetjent lisensløsning. Dessverre har vi enkelte utfordringer med løsningen, som vi nå jobber med å rette opp. Vi kommer tilbake med beskjed når løsningen er på plass igjen. 



Satsning på barneidrett - oppstartsmøte 12.08 kl. 20.00

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 12. Aug 2024

Et av forbundets viktigste mål for for året 2024, er å utvikle aktivitetstilbudet for barn og ungdom på landsbasis. Vi er nå klare for en ny høst og en ny innsats - flere klubber står klare for å sette i gang med flotte aktivitetstilbud for barn! 

I kveld, 12.08 kl. 20.00 holder vi oppstartsmøte for høstens barneaktiviteter. 

https://www.sleddog.no/next/events/p/1000110544/trenerutvikling-mote-om-oppstart-barneidrett-hosten-2024

Her vil vi ta en liten statussjekk på de klubbene som planlegger oppstart, skape samarbeid mellom klubber som jobber med det samme og introdusere nye klubber for arbeidet med barneidrett. Dette er et helt åpent møte og du er hjertelig velkommen til å titte innom, dersom du ønsker å få et lite innblikk i hva det vil si å drive aktiviteter for barn og hund. 

Klikk på linken over for mer informasjon og møtelink. 

Håper å se alle klubbene representert i kveld! 

Hilsen Monika 









Informasjon fra Teknisk komite barmark - Norgescup, NM 2025, uttak EM og barmarkssamling!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 8. Aug 2024

Norgescup i barmarksgrener, sesong 2024: 

TKB har besluttet å innføre Norgescup for barmark i år. Det vil gi utøverne en mulighet til å konkurrere og kjempe om en Norgescup-tittel i tillegg til mesterskapstittel, og vil også gi løpsarrangørene våre en mulighet til å trekke enda flere deltakere. Vi tester hvordan dette fungerer i år og justerer ved behov til neste år.  

NC vil gjelde for følgende grener: 

  1. - Snøreløping
  2. - Snøresykling
  3. - Kickbike 
  4. - Vogn 4-spann

Det vil være NC for herrer sr, damer sr, herrer jr og kvinner jr. Vogn har mikset klasse på tvers av kjønn. 

Følgende løp vil inngå i Norgescupen:  

  1. - Nittedalsløpet (sammenlagt) 21.-22 september - ikke klasser for vogn.
  2. - Åpent kretsmesterskap og uttaksløp 28.-29 september
  3. - NM Bergen 05.-06. oktober
  4. - Drammen Barmarksfest 12. oktober - Premieutdeling 

Poengsystem:  

Den som samler flest poeng i løpet av sesongen vinner. Derfor bør man delta på flest mulig løp. Poeng blir oppdatert og publisert etter de respektive løpene. Poengsystemet administreres av TKB, se poengtabell under: 



Poengutregning 

1.plass 

25 

2.plass 

20 

3.plass 

15 

4.plass 

10 

5.plass 

6.plass 

7.plass 

8.plass 

9.plass 

10.plass 

11.plass 

12.plass 

>12.plass 

Lykke til i Norges Cupen alle sammen!

 

Informasjon om uttak til EM Barmark 2024 

IFSS og Norge har ulikt alderskrav på hunder i snøreløping. 

I Norge er det 12 mnd og IFSS har 18 mnd. De som ønsker å kvalifisere seg til EM i snøreløping må derfor ta hensyn til dette ved valg av hund de konkurrerer med i uttaksløpene. 
Det er toppidrettsutvalget som tar ut laget til EM. 


TKB vil foreslå at vi hever aldersgrensen til 18 mnd også i Norge, men det vil ikke kunne vedtas før forbundstinget neste år. 



Arrangør for NM Barmark 2025 er nå bestemt

  1. Vi er glade for å kunne annonsere at NM Barmark 2025 blir arrangert av Trondheim Trekk og Brukshundklubb, på Jervskogen skisenter. Samme sted og i samme løype som da Trondheim arrangerte i 2020. En svært morsom, hunde- og publikumsvennlig løype som vi ser frem til å arrangere NM i. Stadionanlegget er oversiktlig og fint, med gode muligheter for camping og publikum. TTBK er en erfaren arrangør, og barmarksmiljøet i området er i vekst. 
  2. Vi ser frem til NM Barmark Trondheim 2025! 


Barmarkssamling 30.08 - 01.09 2024 

Samlingen som planlagt på Røros gikk dessverre ikke rundt slik vi først hadde satt opp, TKB har derfor valgt å sette opp en erstatning for den planlagte samlingen - som vi håper enda flere kan ha glede av! 

Dette er invitasjon til en åpen, uformell barmarkssamling/treningssamling i Elverum. Denne samlingen er en erstatning for planlagt samling i Røros, men vil foregå på en annen måte, og den er gratis. Vi har leid Jømna Skistadion hvis man vil campe der på plassen. Det vil være toaletter åpne, men ellers må man ordne seg selv (ikke strøm) Alternativt kan man leie seg hytte eller bo på Elverum Camping ikke langt unna.

Opplegget:
Vi ankommer fredag kveld (eller når du vil etter det) Vi prøver å organisere noen treninger sammen, både for hunder og for mennesker hvis ønskelig. Oppretter en felles chat (messenger eller annet medium) hvor vi avtaler. Vi kan trene både rett på Jømna Skistadion og Stavåsen som ligger på andre siden av Elverum. Stavåsen har barmarksløp/uttaksløp seinere i september så kan være en fin anledning å trene i løypene der!
Hvis du er fersk eller ny så ikke nøl med å komme, det vil være muligheter å bli med på treninger. Vi håper at vi blir en gjeng innen de forskjellige grenene, så det går an å plukke opp noen kunnskap her og der.

Vi satser på litt sosial heng på kvelden på plassen ved Jømna 🙂Hvis det er noen spørsmål kontakt skholmsen@gmail.com Del gjerne dette så vi blir en gjeng!
For at jeg skal ha oversikt over hvem som kommer, og så jeg kan lage en felles beskjedtråd enten i messenger eller mailgruppe så trenger jeg at du melder deg på dette skjemaet her:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScBP1TBeBnhd8eFLY3EtetMlNFwSuVuuKYo2sqf8-JopvP2Cw/viewform?usp=sf_link

Link til JH Skistadion :

https://maps.app.goo.gl/mtHLK3B7ywN33nqd6


Følg gjerne arrangementet på facebook: https://www.facebook.com/events/910622637578115/


Velkommen på samling! Vi gleder oss til å se dere! 

Administrasjonen takker TKB for at dere jobber for å løfte barmarksgrenen! Ikke nøl med å ta kontakt med oss på post@sleddog.no dersom du har spørsmål - så håper vi å se mange nye og kjente ansikter på løp, treninger og samlinger denne høsten.  

 



Trenerutdanning/treneroppfølging høst 2024

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 7. Aug 2024

Vi er heldige med et godt og engasjert trenerteam i idretten vår! Trenerne våre representerer en enorm ressurs, og er en av de viktigste grunnene til at vi har opplevd en stødig medlemsvekst de siste årene. Her følger litt informasjon om hva som er i vente for trenerne denne høsten. 


Norges Hundekjørerforbund har pr nå 3 aktive trenerveiledere, som følger opp trenerne ute i klubb. Vår trenerløype består av to nivåer, og vi avholder 1 - 3 trener 1 kurs i året, og trener 2 kurs ca annethvert år. Dersom du ønsker å drive aktivitet ute i klubb, er trener 1 en veldig god introduksjon til trenerrollen. Trener 1 gir deg også nødvendige kvalifikasjoner til å ta trener 2. I tillegg til kurs, arrangeres det 4 - 6 åpne trenermøter i året, der trenerne får mulighet til å diskutere trenerrollen og dele erfaringer. Møtene ledes av en trenerveileder. Til sist har vi en stor årlig trenersamling, der vi tester ulike aktiviteter, fyller på med faglig input og blir kjent på tvers av klubber. Alle kurs og aktiviteter for trenerne legges ut i aktivitetskalenderen. 

Høsten 2024:

12. August: Trenermøte barneidrett. Møte for klubber som ønsker å starte treningsgruppe for barn høsten 2024

20. August: Trenermøte. Oppstart av treningene for høsten, mål for sesongen og ønsker for trenersamling våren 2025

16. September: Trenermøte TEMA. Hvordan starte og opprettholde et lavterskel treningstilbud, med Anneli Wergeland Krog

13. - 15 September: Trener 1 kurs Tromsø 

15. - 17. November: Trener 1 kurs Oslo 

04. Desember: Trenermøte. Oppsummering av høstsesongen og planlegging og mål for vinteren. 

Vi ønsker all aktivitet velkommen. Har du lyst til å ta initiativ til aktivitet? Ta kontakt med oss da vel :)